Erectia slaba – cauze si simptome

Erectia slaba in timpul actului sexual poate aparea atunci cand doua artere mici nu primesc fluxul sanguin necesar de la inima si de la aorta. Erectia slaba este data de incapacitatea ajungerii fluxului sanguin la penis cu viteza si in cantitatea dorita.
Erectia slaba poate fi definita ca si incapacitatea de a mentine o erectie destul de ferma pentru a continua si termina actul sexual. Aceasta zona sensibila a corpului trebuie mentinuta la parametrii maximi pentru ca erectia sa dureze. Terminatiile nervoase, tesutl muscular, vasele de sange trebuie sa contribuie la mentinerea erectiei ferme atat cat este nevoie. Studiile arata ca erectia slaba a afectat milioane de barbati la nivel mondial. Totusi un barbat nu ar trebui sa se ingrjoreze daca aceasta afectiuune pare sa apara o data sau de doua ori. Abia dupa o luna sau doua de slabiciune in obtinerea erectiilor, barbatul ar trebui sa se adreseze unui specialist.
S-au descoperit mai multe metode de tratare a acestei afectiuni care dauneaza vietii sexuale a milioane de indivizi la nivel mondial. Barbatii au evoluat de la a le fi rusine ca au erectii slabe la a purta discutii deschise in grupuri pentru a gasi solutii impreuna pentru a vindeca aceasta afectiune.
Care sunt cauzele erectiei slabe?
Intreruperea fluxului sanguin in penis este o cauza majora a slabiciunii erectiei in timpul actuului sexual. Desi exista si alte boli care cauzeaza erectii slabe cum ar fi diabetul, care afecteaza sistemul nervos, boli cardiovasculare, cancer de prostata, efecte secundare ale drogurilor puternice, dezechilibre hormonale, consumul excesiv de alcool, anxietate, nervozitate, si varsta joaa un rol important in aparitia aceste afectiuni. Erectia slaba se instaleaza de obicei la barbatii cu varste intre 40 si 65 de ani.
Clasificarea celor care sufera de erectie slaba
Consumatori de droguri si alcool in exces
Barbati care au suferit traume sau operatii la vena care alimenteaza penisul cu sange
Barbatii depresivi, stresati
Barbati care fumeaza foarte mult
Barbatii supraponderali
Barbatii care sufera de hipertensiune arteriala
Care sunt simptomele erectiei slabe?
Multi barbati iau anumite pastile care sa le stimuleze erectiile in timpul actului sexual, desi nu au nevoie de asa ceva, erectiile lor normale fiind ferme si puternice. Acest lucru poate dauna insa daca este facut pe termen lung si poate duce la instalarea erectiilor slabe. De asemenea aceasta practica poate degenera pana la momentul in care barbatul nu va mai putea obtine o erectie nici macar sub influenta acestor pastile, caz in care ar trebu sa se adreseze imediat unui specialist.